Új autó?

Vettünk egy új lakást a városban, és elkezdtük felújítani. Nem volt rossz állapotban, de azért ráfért egy felfrissítés. Szerettük volna teljesen a saját ízlésünknek megfelelően berendezni, és ehhez úgy gondoltuk, hogy a legjobb lenne elsőként a felújítással kezdeni. A szobák felosztását nem változtattuk meg, viszont a fürdőszobát teljesen átalakítottuk. Egy modernebb és kényelmesebb helységet képzeltünk el, amit sikerült is megvalósítani. Az ablakokat lecseréltük és a falakat mindenhol újrafestettük. A festést saját kezűleg oldottuk meg, mivel nem akartunk feleslegesen pénzt költeni. A festékeket könnyen beszereztük a közeli áruházban. Szerencsére egyik barátunk felajánlotta, hogy segít nekünk. Ő már több ízben festett ki szobákat, mi pedig tapasztalatlanok voltunk, ezért nagyon sokat jelentett a segítsége. Azt mondta, hogy a szükséges felszerelések szállítása sem okoz neki gondot, mert éppen új céges kocsija van. Csodálkoztunk is, mert tudtuk, hogy régóta szeretne a cégéhez autót vásárolni, de sehol sem találta meg a megfelelő megoldást. Örömmel el is újságolta, hogy hogyan talált rá egy weboldalra, ahol mindent megtalált amit tudni akart a céges autóbérléssel kapcsolatban.

Ahogy ez lenni szokott, akkor találta meg, amikor éppen egyáltalán nem is kereste. Netezés közben lett figyelmes a flottakezeles.hu elnevezésű honlapra. Amikor belépett, nem fűzött hozzá különösebb reményeket: ugyanis a korábbi hosszas keresgélés után nem gondolta volna, hogy éppen most fogja megtalálni, amit keresett. Azonban kellemes csalódás érte.

A honlapon megfelelő magyarázatokat és leírást talált mindenhez, ami cégautókal, vásárlással, hitellel, bérléssel függ össze. Látta, hogy elérhetők autók lízingre. Emellett pedig tartós bérletre is van lehetőség.

A kezdőlapon elmagyarázták, hogy mik a legalapvetőbb különbségek a hitel, lízing, és a bérlés között. A bérlés során ugyan havonta alacsonyabb összeget kell befizetnünk, hosszú távon viszont ez a drágább megoldás. Tartós bérlet esetén van lehetőség arra, hogy maradványértéket állítsanak be. Ez annyit jelent, hogy egy bizonyos összeget, amelyért a bérlet lejártával a bérbeadó értékesíti majd az autót, nem kell befizetnünk. A hitel és a lízing hasonlóan működik. A jármű tulajdonjoga azonban nem azonos időben kerül hozzánk ezeknek a szolgáltatásoknak az igénybevételekor. Ha hitelre szeretnénk megvásárolni a kocsit, annak tulajdonjoga már a hitelszerződés aláírásakor a mi nevünkre kerül. Ha viszont a lízinget választjuk, a tulajdonjog csak az utolsó részlet befizetését követően lesz a miénk. Az autók lízingre történő vásárlása cégek esetében valószínűleg az egyik legjobb választás. Amennyiben többet is szeretnénk megtudni a lízingről és elérhető változatairól, a weboldal blogján ebben a témában is találhatunk cikkeket.

Nem sok olyan honlap van, amelyen blog lenne elhelyezve. Pedig nagyon hasznos lehet bárki számára, akit érdekel az adott téma. Egyrészt segíthet jobban megérteni a weboldal által forgalmazott termékek vagy szolgáltatások működését, másrészt érdekességeket tudhatunk meg róla, amelyek tudatában lehet hogy egészen más szemmel fogunk később vásárolni. Azt hiszem, nagyon sok cég esik abba a hibába, hogy az internetes felületeken nem fogalmazza meg elég érthetően, hogy mi az amivel foglalkozik. Az emberek hajlamosak félni attól, amit nem értenek. A flottakezeles.hu oldalán elhelyezett blog ezt a problémát is meg tudja előzni.

Szerencsére a kapcsolatfelvétel is rendkívül egyszerű. A felületen megtalálhatjuk több munkatárs elérhetőségét is. A telefonszámok és email címek mellett azt is feltüntették, hogy kinek mi a szakterülete, sőt még fotót is töltöttek fel róluk.

Mialatt elbeszélgettünk barátunk új autójáról, egészen sokat haladtuk a festéssel. Remélem, hogy ezután is ilyen gyorsan haladunk majd, mert már alig várom hogy használhassuk a felújított lakást!