Majdnem tönkretettük az autót – na, jó, ez kis túlzás

Szerintem sokan rajtam kívül szintén jól tudják, mennyi stresszel jár a lakásfelújítás. Napok vagy akár hetek mennek el vele, az ember csak fogja a fejét, hogy a megbeszélt összeget már rég túllépte és még a fele sincs kész a dolgoknak. Csupa kosz és rumli minden, néhány esetben még szakemberek is fel-alá futkosnak a lakásban, egy szóval teljes káosz tud lenni az egész.

Persze a vége, amikor minden kész van és az egész lakás a maga pompájában ragyog, az a legjobb érzés. A kemény munkának végre meglett a gyümölcse.

Hát pár hónappal ezelőtt mi is belefogtunk egy jó kis lakásfelújításba a férjemmel. Nem semmi volt, amibe belevágtunk, de tudtam, hogy az eredmény majd magáért fog beszélni. Pár évvel ezelőtt vettük ezt a lakást, de ez idő alatt kicsit meguntuk azt, ahogy kinéz, szerettük volna feldobni színekkel, új bútorokkal, modernebb eszközökkel.

Egyébként a dolog nagyon jól ment, viszonylag hamar készen is voltunk és sok mindent mi magunk is meg tudtunk oldani. A költségek kicsit magasabbak lettek, mint amit kitaláltunk, de még pont a határon mozogtunk, szóval nem volt ebből gond. Szerencsére van saját autónk, így ha valami kellett, elfogyott, stb., akkor mi érte tudtunk menni.

Egyik alkalommal azonban megkarcoltuk elég durván az autót, amikor a csomagtartóba pakolásztunk. Nem nézett ki valami szépen, szerettem volna, ha ezt minél hamarabb valahogy megoldjuk, anélkül, hogy szervizbe kéne vinni a kocsit a felújítás kellős közepén.

Eszébe jutott a férjemnek, hogy anno rendelt egy webshopból valamit, ami szintén az autóhoz kellett. Így találtunk vissza ehhez a webshophoz, ahol megvettük ezt a műanyag polírozót. A kocsit pont a sárvédőnél sikerült szétkarcolnunk, illetve a hátsó ablakon is lett egy-két szerencsére kisebb karcolás.

Ez a Sonax Karc eltávolító pontosan az ilyesmihez jó. Műanyaghoz, akril- vagy plexiüveghez, mobilokhoz de még órák kijelzőihez is lehet használni. 75 ml-es változatban lehet kapni és olyan finom csiszolóanyagot tartalmaz, amitől a felületek visszanyerik az eredeti állapotukat.

Nem is kellett több nekünk, egyből megrendeltük, kiválasztottuk az Újpesti üzletet, ahol át akartuk venni, mert hozzánk az van a legközelebb a felsorolt üzletek közül. Amikor megkaptuk és hazahoztuk, rögtön ki is próbáltuk, alig vártuk, hogy végre ezek a karcok eltűnjenek a kocsiról.

És hát nem csalódtunk most sem, mert bevált a dolog. Azóta igyekszünk mindig úgy pakolni a kocsiba, hogy ne rondítsuk el még egyszer úgy, mint ahogy akkor. Aztán a lakás is készen lett, kibírták az idegeink is a felújítást, a pénztárcánk kicsit sírt, de az autó és a lakás csodaszépen csillogott és villogott.