Kézműves illatgyertyákkal egyedivé tehetjük otthonunkat

Akinek volt már része lakásfelújításban, az tisztában van vele, hogy mennyi munkával és felfordulással jár ez a tevékenység. Viszont sokan azt sem bánják, ha az erre szánt pénz mellet még szabadidejükből is áldozniuk kell rá. Tulajdonképpen ez is egyfajta kreatív tevékenység. Sokat fejlődhet általa a kézügyességünk, az elvégzett munka pedig örömmel tölt el és erősíti önbizalmunkat. Ezek után már biztosan nem riad meg az ember, ha egyedül kell otthon bevernie egy szöget a falba, vagy el kell végezni valami kisebb DIY munkát, amit pont azért vállalna olyan hosszú várakozási idővel a szakember, mert ennél csak nagyobb megbízásokkal keresik meg ezekben a napokban is.

A végeredmény pedig csodálatos tud lenni. Ki ne szeretne egy modern, minden kényelemmel felszerelt otthonban élni, amely hűen tükrözi a házigazda ízlését? Sokféle lakberendezési stílus létezik, de kisebb egyedi dekorációkkal és a részletekre való odafigyeléssel elérhetjük, hogy a mi lakásunk valóban kitűnjön a többi közül. Sokan pont ennél a pontnál érzik azt, hogy le van tudva a lakásfelújítás oroszlánrésze, már csak dekorálni kell. De a sok kis apró mütyür sem mindig olcsó.

Jó hír viszont, hogy illatgyertyák készítésével ezt a problémát is kitűnően meg tudjuk oldani. A pipereporta.hu oldalon minden szükséges gyertya alapanyag megtalálható és megrendelhető, akár nagyobb tételben is, ezekből pedig bármilyen méretű, színű, nekünk tetsző illatú gyertyát készíthetünk. Tehát amellett, hogy ezek egyediek és jól néznek ki, még otthonunk kellemes illatáról is gondoskodni tudnak. Arról nem is beszélve, hogy ha már rendelkezünk kellő gyakorlattal, szeretteinknek is elkészíthetjük ezeket időnként ajándékba, mivel egyszerre szépek és praktikusak ezek a kézműves termékek.

gyertya alapanyag

Bevallom őszintén, kezdetben én is féltem, hogy elrontok valamit, főleg mivel nem is volt az oldalon semmilyen silányabbnak tűnő minőségű gyertya alapanyag, amit gondoltam volna, hogy nem akkora nagy baj kidobni, szóval egyből belekerültem a mélyvízbe. Mert hát nagyon tetszettek az árucikkek a pipereporta.hu-n, és a blogjukban még utána is olvastam egy-két dolognak. Néhány oktatóvideót is láttam, főleg a szappankészítés témájában, de az illatos gyertyák összetétele nagyon hasonló, úgyhogy aki attól nem riad meg, az minden bizonnyal ettől sem fog.

Vettem is hát a bátorságot, hogy leadjam az első gyertya alapanyag rendelésem. Hosszú ideig böngésztem a viaszok, illatolajok és egyéb kiegészítők között. Minden gyönyörűen fotóval volt illusztrálva, így tényleg nehéz volt a döntés. De végül csak összeállt az elképzelés, hogy mit is szeretnék elkészíteni első körben, és sikerült is betenni hozzá az összes alapanyagot a kosárba. Már csak arról kellett döntenem, hogy készpénzzel vagy bankkártyával fizessek, és hol vegyem át a terméket. Akkor láttam, hogy van a pipereporta.hu-nak egy boltja is Budapesten. Ezért a személyes átvételt választottam, mert szerettem volna ott is körbenézni, inspirálódni. Valahogy éreztem, hogy ez lesz belőle, nem sokkal később ugyanis értesítettek, hogy összerakták a csomagomat, és át tudom venni azt az üzletükben nyitvatartási időben. Meg is érkeztem oda, ahol az eladó kedvesen fogadott és át is adta a megrendelésemet. Én viszont ragaszkodtam hozzá, hogy körülnézzek az üzletben. A szépen becsomagolt doboz mellett végül még egy szatyornyi gyertya alapanyagot vásároltam, mert élőben még szebb volt mindennek a színe és az illata, ezért nehéz volt megállni.

Azt hiszem, hiába közeledik a végéhez a lakásfelújítás, én az elkövetkezendő időszakban sem fogok unatkozni.