Felkerült az i-re a pont: vettünk egy új kávéfőzőt is!

Amikor már régóta benne vagy a lakásfelújítás őrületes mókuskerekében, nagyon nehezen jön el az a pont, amikor azt tudod végre mondani, hogy igen, végre elkészültünk! Hiszen mindig van valami apróság, valami kis kiegészítő vagy kifelejtett pont, amin javítani kell, vagy akár pótolni. És mindezek ellenére hiába volt az elején egy tervünk (hogyha volt), ami szerint az utolsó lépés – most hasra ütés-szerűen – a díszpárnák megvétele, hogyha közben ez a terv 28-szor módosult már, akkor bizony mégsem ez lesz a végső állomás, még rosszabb esetben meg nem is lesz definiálva, hogy hol is lehet abbahagyni a melót.

Na de mi aztán nagyon csalafinták voltunk! Felújítottuk a konyhát, új pult, új beépített gépek és persze új edények. De mégis mi az, amitől az egész tényleg az újdonság erejével hat mindenkire? Naná, hogy egy új kávéfőző! Tehát feltettük az i-re a pontot, méghozzá egy szuper kávéfőzővel, ami a világ legfinomabb eszpresszóit csinálja. Egyébként is ideje volt már lecserélni a kotyogóst, bármennyire is szerettük, vannak már ennél korszerűbb megoldások is. Na persze, azért itt van a fiókban arra az esetre, ha elromlana ez az új csoda.

Egy DeLonghi kávéfőző mellett tettük le a voksunkat, amit a BestMarkt oldalán találtunk meg, egészen pontosan az alábbi termékek között: https://www.bestmarkt.hu/haztartasi-cikkek/konyhafelszereles-c1083/kavefozes-c979/kavefozo-c1251 . Abban egyetértettünk a párommal, hogy olyan gépet szeretnénk, amibe egyszerre mindketten bele tudjuk tenni a csészénket, mert ebből minden áldott alkalommal udvariassági vita volt, hogy ki issza az első főzetet… Hát ennek most végre vége! A másik, ami kritérium volt, az az, hogy isteni eszpresszót tudjon főzni. Na most, egyrészt erről bizonyos esetekben a BestMarkt oldalán is lehet információt szerezni, mert hogy a termékeknél az értékelések is közzé vannak téve – persze csak ott, ahol bárki is értékelt. Másrészt abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy az egyik baráti házaspár szintén nem rég vett új kávéfőzőt, így az ő tapasztalataik alapján már el tudunk indulni egy irányba. Ennek az útnak aztán a vége valahogy az lett, hogy pontosan ugyanazt a típust vásároltuk meg, mint ők, de ez persze teljes mértékben pusztán a véletlen műve.

Tehát, az új csudajó kávéfőzőnk fekete és nagyon szépen illik a környezetébe. Lett volna néhány olyan konstrukció is a BestMarkt webshop kínálatában, ami dizájnjában lehet, hogy jobban tetszett volna, vagy jobban illett volna a gránitlapos konyhámhoz, de én ezzel az eredménnyel is tökéletesen elégedett vagyok.

A technikai paramétereket illetően a lényeg talán abban rejlik, hogy 1 literes tartálya van a gépnek, 1100 Wattos és 2 csésze is alá fér, ahogy azt már korábban is említettem. Ráadásul nem is csak akármilyen cuki, apró, hanem akár két 11 centis csésze. Bár ez az adat pont szórakoztatóan van feltüntetve a honlapon, mert elírták a mértékegységet és úgy írják, hogy 110 centis csésze férhet a kávéfőzőbe… Hát azt megnézném, ahogy egy méter kávé lefolyik reggel. De ez csak egy szórakoztató baki, az emberek többsége valószínűleg észre sem veszi és ami igaz, hogy a 11 centis bögre tényleg odafér! Nagyon örülök, hogy végül emellett a konstrukció mellett döntöttünk, mert gyakorlatilag elemeire lehet szedni a kávéfőzőt és rendszeresen tisztítható minden része. Nekem ez nagyon fontos, mert borzasztóan tisztaságmániás vagyok, ami meg aztán az edényeket illeti hatványozottan. Szóval igen, azóta is volt már többször áttisztítva az egész kávéfőző, mióta megvettük, pedig azért olyan régóta nincs még nálunk, de őszintén hiszem, hogy ez segít megőrizni az állagát és kicsit meghosszabbítani az élettartamát.

Nekünk nagyon jó felújítás lezárásnak bizonyult ez a kávéfőző vásárlás, ezért hogyha hasonló cipőben szeretnétek megkoronázni az eseményeket, akkor jó szívvel ajánlom, hogy vegyetek egy kávéfőzőt a BestMarkt webshopon!