Elmarad a felújítás, másra, valami fontosabbra kell a pénz

A lakásfelújítás sokba kerül, az ember minden spórolt pénzét elviheti. Általában sokéig spórol erre az ember, mindent alaposan megtervez, hogy ne érje semmi meglepetés, hogy ne fusson ki a keretből. Persze érdemes mindig egy kicsit több pénzt szánni a felújításra, mert mindig van valami, amit pluszba ki kell fizetni. Valamit rosszul számolunk, vagy valamiből kell egy kis plusz darabot venni. Sok minden közbe jöhet.

De ismerek olyan embert, akinek más vitte el a pénzét. Nem bánta igazán, hiszen nagyon jó helyre ment, de nem gondolta volna, mikor elkezdett gyűjteni, hogy ilyesmi közbejöhet.

Az apukája egy ideje furcsán viselkedett, ritkán találkoztak, és akkor is minden alkalommal egyre öregebbnek tűnt, sokat romlott az állapota, kiderült, hogy alkoholista, hogy minden nap rengeteget ivott, mikor nem találkoztak.

Mivel távol laknak egymástól és nem tudott neki segíteni, úgy döntött, hogy szakértőkre bízza.

Meg is találta az ország talán legelismertebb addiktológusát, Dr, Petke Zsoltot, aki a Nyírő Gyula kórház addiktológiai osztályának vezető orvosa. A felepulok.hu/rolunk/addiktologiai-szakembereink oldalon találta.

Ez az oldal a felépülők családi felépülési központ oldala, ahol azoknak az embereknek nyújtanak segítséget, akiknek alkohol, vagy egyéb függőségi problémáik vannak.

Mindig a legjobbat akarja mindenki a szeretteinek, ezért döntött úgy, hogy az édesapjának is a legjobbat adja, a felépülőkhöz viszi el. Ez egy nagyon híres alkoholelvonó intézmény, itt a betegek nagy százaléka soha többé nem is lesz függő.

Ilyenkor az ember sokkal inkább orvost választ, mint helyszínt. Mivel Dr. Petke Zsolt az addiktológia doktora, nagyon nagy tapasztalata van, így a barátom rá merte bízni az édesapját.

Sokszor kevés egy alkoholistának a felépüléshez a család vagy barátok támogatása. Érdemes alaposan mérlegelni a helyzetet, hogy mennyire rossz az állapota, és ha úgy ítéljük meg, hogy nem tudunk neki hatékonyan segíteni, akkor érdemes inkább szakértői segítséget kérni.

Itt az édesapját egy 28 napos felépülési programra vitte el. Szerencsére itt látogathatja is, hiszen a felépülőknél tudják, hogy nem mindig elég csupán a család támogatása a felépüléshez, de nagyon nagy szerepet játszik abban, hogy a felépülést siker koronázza.

Itt tudják, hogyan kell segíteni az embereken, mindent megadnak ahhoz, hogy sikeres legyen a felépülés, és a 28 napos programot követően tanácsot is adnak, rendszeresen beszélgetnek egykori betegükkel, minden segítséget megadnak ahhoz, hogy ne essen vissza.

Sajnos sok ember van, akinek szüksége lenne segítségre, nem szabad őket magukra hagyni, hiszen mindenki érdemel egy új esélyt!