Az asztalos és a diákmunka

A lakásfelújítás során teljesen új konyhabútort csináltattam. Az asztalos, aki beszerelte az új bútorlapokat büszkén mesélte, hogy a fia egyetemre jár és mellette már dolgozik is. A munkát a topiwork.hu iskolaszövetkezet segítségével nyerte el. A lányommal összenéztünk, mert ő is érintett volt a témában, pont munkát keresett. Amíg az asztalos illesztette egymáshoz a bútorlapokat, rákerestem a említett diákszövetkezetre.

A topiwork.hu weboldalán az általános tájékoztató fül alatt megtaláltam a legfontosabb információkat összegyűjtve. Többféle szegmensben képviseltetik magukat: HR, IT, műszaki és gazdasági terület, de lehet találni alkalmi munkát is. Nagyon figyelnek arra, hogy a hallgatóiknak lehetőséget teremtsenek a szakmai gyakorlat leigazolásához. Ez a pont volt, ami a lányomat is érintette. Hogy olyan munkát találjon, ahol szakmai gyakorlatát eltöltheti. Erre príma lehetőséget kínál a topiwork.hu diákszövetkezet. A munkára jelentkezés feltétele, hogy regisztráljon az oldalra, majd az általa szimpatikusnak talált állásra beadja az önéletrajzát.

Több szempontból is tetszett, amit olvastam. Hosszútávú karrierlehetősége is adott, de rövid távú munkát is kínálnak. A bérezés korrekt, a diákszövetkezet biztonságos hátteret teremt a diákoknak mindenben, hogy kipróbálják magukat a munka világában.

A kezdőlapon végigfutottam az állásajánlatok kínálatán, és úgy találtam, hogy a több érdekes hirdetés is van, ami érdekelheti a gyermekemet. Átküldtem a linket a lányomnak, és nagy örömmel vettem tudomásul, hogy azonnal el is kezdte a regisztrációt.

Nagyon hálás vagyok az asztalosnak az új konyhabútorért és a segítőkész tájékoztatásáért egyaránt!