A lakásfelújítást balatoni lánybúcsún fogom kipihenni

A barátommal úgy döntöttünk, hogy egy új lakásban folytatjuk a közös életünket. Meg is találtuk a tökéletes elrendezésű, és remek helyen található kis lakásunkat, ahol elég hely van ahhoz is, hogy néha áthívjunk barátokat filmezni, vagy sörözni. Az egyetlen kis bökkenő azonban az, hogy a legtöbb nyílászáró már elég régi, és a falaknak sem ártana egy frissítő festés, úgyhogy egy kisebb felújításba kell kezdjünk. Szerencsére még egy hónapig tudunk a mostani lakásunkban maradni, úgyhogy nem kell a lefóliázott bútorokkal, ablakok nélkül a rumli közepén élnünk a hétköznapjainkat, és egy hónap alatt talán csak sikerül lebonyolítanunk a felújítást úgy, hogy mi már az újjávarázsolt lakásba költözhessünk be. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű menet, de meg fog térülni.

Már be is szereztük a szükséges festékeket, nem is kis mennyiségben, illetve megvettük a megfelelő méretű ablakokat. A mostani lakásunkban kicsit sötétnek találtam a falakat, így ezúttal világosabb, semleges színű festéket vettünk. Ez jól fog jönni, mivel a lakás ablakai nem az utcára néznek, hanem a körfolyosóra, így amúgy is kicsit kevesebb fény szűrődik be a szobákba. A bejáratott mesterünkkel is sikerült összeegyeztetni mindent, így már neki is állt a munka elvégzésének. Nagy izgalommal várjuk, milyen képet mutat majd így az új lakás.

Nem mi vagyunk az egyetlen pár, akinek egy új, izgalmas helyzet állt be az életében. A barátaink, Enikő és Attila nem is olyan sokára ugyanis összeházasodnak. Attila körül-belül fél éve kérte meg Enikő kezét, úgyhogy már amúgy is benne volt a levegőben, hogy hamarosan esküvőre kapunk meghívót, ami a héten meg is érkezett. Most, hogy már van hivatalos dátum, a baráti társaság lány tagjaival neki is álltunk Enikő lánybúcsújának a megszervezéséhez.

Ehhez az internet segítségét kértük. Mivel a lánybúcsú szeptemberben lesz esedékes, még eléggé jó idő lehet ahhoz, hogy egy szabadtéri programot tervezzünk, akár tóparton, legjobb esetben a Balaton környékén. Egészen rövid idő alatt meg is találtuk a https://balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/ weboldalt, ami egyből megfogott minket. Alaposan szétnéztünk a kínálatukban, és ezt összevetve a feltüntetett árakkal, megállapítottuk, hogy ennyi programot, ilyen olcsón nem sok helyen fogunk találni. Ami nagyon szimpatikus volt, hogy a lánybúcsú csomagot az igényeinknek megfelelően mi magunk állíthatjuk össze, és egy egész hétvégét tudunk együtt tölteni a Balatonon, úgyhogy szabadságot sem feltétlenül kell kivennünk.

A nap egy vitorlás hajókirándulással indulna, saját hajós kapitánnyal, és mellé még a korlátlan italfogyasztást is szolgáltatják. A kirándulás hosszát is mi szabhatjuk meg, tekintettel arra, hogy nem mindenki szeret pár óránál többet a vízen tölteni. Hiába is, szárazföldi lények vagyunk. A vitorlás kirándulást fürdőzéssel köthetjük össze. Mi biztosan össze is fogjuk.

A vitorlás kirándulást és fürdőzést igény esetén egy finom vacsora követi majd egy a kikötő melletti panorámás étteremben, majd indulhat a buli. A szolgáltató Balatonfüredre és Siófokra is el tud minket juttatni, hogy áttáncolhassuk az éjszakát. Siófoki szórakozóhelyekhez ráadásul még ingyenes belépésre jogosító karszalagokat is biztosítanak nekünk, amit kedvezményes italfogyasztással fejelnek meg. A vitorlázás, vacsora és kedvezményes italozás után biztosan nem leszünk már szomjasak.

A bulizást kipihenhetjük vagy magán a vitorláson, vagy pedig egy szállodában. A vitorlás éjszakára egy zárt körű kikötőbe vonulna, ahol csak a többi vitorlás tulajdonosa tartózkodhat éjszaka, így nyugodt környezetben tölthetjük el az éjszakát. Miért is ne élnénk egy ilyen vissza nem térő lehetőséggel? És itt még nem is ért véget a program!

A másnap “reggelt” (bár szerintem ez a mi esetünkben inkább már délelőtt lesz) ismét a tóparti panorámás étteremben indíthatjuk egy könnyű reggelivel és kávéval, és ha ezek után mindenki felébredt és készen áll a napra, mehetünk wellnessezni. A szervező Balatonpro ugyanis a kikötő melletti luxusszállodában kínál wellness programokat, hogy ki tudjuk heverni az előző végigtáncolt éjszakát. Szerintem erre is mindenkinek igénye lesz a társaságunkban, itthon is el szoktunk néha menni együtt termál fürdőbe.

Az, hogy pontosan hány órás hajó kirándulásra mennénk, és igénybe vesszük-e majd a vitorláson adott szállást még képlékeny, mert bár én vevő vagyok az ilyen élményekre, nem biztos, hogy minden lány az éjszakát is a hajón töltené. De ez sem jelent problémát, a szervező mindent az igényeinknek megfelelően tud alakítani. Ha például a vitorlázás és a vacsora között egy kis csendes pihenőt iktatnánk be, abból sem lenne probléma

Bár a vitorlázáshoz nem feltétlenül kell a felhőtlen ég és teljes napsütés, ha ne adj Isten a változó szeptemberi időjárásnak köszönhetően éppen viharos, rossz időt fognánk ki, a szervező időjárás garanciát vállal. Ekkor egy általuk üzemeltetett bárban látnának minket vendégül, akár hajnalig is. A jó hangulat, korlátlan italfogyasztás itt is adott, és még a zenét is mi választhatjuk ki. Persze ha ez a megoldás nem tetszene, mert kifejezetten a vitorlás kirándulás és fürdőzés miatt választottuk ezt az opciót, akkor egyszerűen lemondhatjuk a foglalást, és a befizetett foglalónkat is visszakapnánk.

A foglalás és árajánlat kérés menete is rendkívül egyszerű. Nincs más dolgunk, mint kiválasztani a nekünk legjobban megfelelő lánybúcsú csomagot, és utána a https://balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/ oldalon szereplő árajánlatkérő adatlapot kitölteni, és a szervezők hamarosan vissza is jeleznek nekünk. Szerintem mi végül az egész hétvégés program mellett fogunk dönteni, mert a wellnesst, ráadásul egy luxusszállodában semmiképpen sem hagynánk ki.

Ahogy szétnéztem a szervező oldalán, megláttam, hogy más programokat is kínálnak, mint például csapatépítő programokat, konferenciákat, hajós kirándulásokat, és szülinapok megszervezését, de még lánykérést is! Belenézegettem a programokba, kivétel nélkül mindenhol a lánybúcsúnál is jellemző rugalmasságot és a résztvevők igényeinek szentelt különleges figyelmet láthattam. A rossz időre vonatkozó garanciájuk szintén áll a hajós, vagy egyéb vízi programjaikra is, úgyhogy bátran foglalhatunk időpontot, bármilyen rendezvényről legyen is szó.

Úgy néz ki tehát, hogy megtaláltuk a legideálisabb programot Enikő lánybúcsújához, most már csak a pontos létszámot és az időpontot kell egyeztetnünk. Már Enikőnek is előadtuk az ötletünket, és abszolút fel volt tőle villanyozva. Szerintem tovább már nem is kell keresgélnünk, a balatoni vitorlázós, iszogatós, bulizós, wellnessezős lánybúcsú lesz a tökéletes módja annak, hogy a barátnőnk egy felejthetetlen hétvégét töltsön el velünk a nagy nap előtt. Abban is biztos vagyok, hogy Attilának nem lesz ilyen kreatívan megszervezett legénybúcsúja.

A lánybúcsú szervezés világából viszont sajnos most vissza kell esnem a lakásfelújítás világába. A jó hír viszont az, hogy a lánybúcsúra pont azután megyünk majd, hogy befejeztük a felújítást és a költözködést, így ez nekem is szuper módja lesz a felgyülemlett stressz levezetésének.