Tanúsítvány után, jöhet a lakás felújítása

Már nagyon régóta szerettem volna megvenni az álom lakásom, és most úgy hozta a sors, hogy meg tudtam venni. Természetesen, hogy otthonos legyen, és teljesen magaménak tudjam érezni, egy kicsit fel kellett újítani. Hiszen nagyon régóta nem volt semmilyen vezeték kicserélve, és úgy gondoltam, hogy fokozatosan minden szobáját fel fogom újítani. Nálam a felújítás nem csak kifestésből áll, hanem ahogyan a mesterek is mondják, lemegyünk falig, vakolatveréssel együtt. Így ténylegesen tudom, hogy amit már én készítek, és rendelek meg, akkor az tényleg időtálló lesz, és olyan, amilyet elképzeltem már évekkel ezelőtt.

A felújítás minden mozzanata könnyen ment, bezzeg a lakás megvétele. Hosszas nézelődés után határoztam el magamat, hogy megveszem ezt a lakást, de amikor eldöntöttem, hogy nekem kell ez az ingatlan, az eladó részéről némi gond támadt, hiszen az ügyvédnél derült ki, hogy nincs a lakásnak energetikai tanúsítványa. Mit sem kell mondanom, hogy mind a ketten megijedtünk, hogy most mi fog történni, hiszen mind a kettőnk részéről a szándék megvan, hogy ő el szeretné adni a lakást, én pedig elhatározottan meg szeretném venni. Némi padhelyzet alakult ki, amin túl kellett esni. A tanúsítvány beszerzését nem lehetett tovább húzni, mivel a cél az, hogy senki nem gondolja meg magát az eladás és a vétel oldaláról sem. Az eladó feladata, hogy ez az energetikai tanúsítvány meglegyen.

Úgyhogy a lakásom eladója nyakába vette az internetet, és talált is egy remek céget; https://www.e-tanusitas.eu/, mely helyen meg is találta azt amit keresett. Hiszen a cég a honlapján úgy hirdeti magát, hogy nem fogják megbánni, hogy ha a cégükre esik a választás. Ez így is volt, mert a honlapján a cégnek; https://www.e-tanusitas.eu/ annyi hasznos és érdekes információt kapott, hogy úgy döntött, hogy nem is keres tovább. A cég profizmusa elragadta a lakásom eladóját. Nem is volt mondjuk ideje gondolkodni, vagy éppen kivárnia másra, ezért rendelte meg cég szolgáltatását. Ez az energetikai tanúsítvány megléte, és hogy az eladáshoz szinte kötelezővé van téve, engem egy picit megnyugtat, hiszen biztos képet kapok arról, hogy lakás energia fogyasztása milyen. Így sokkal jobban bebiztosított egy eladás – vétel, hogy amit mondott az eladó az ténylegesen így van. Megnyugtató, hogy így a van mihez fordulni és az eladó az esetleges problémák felmerültével, nem tagadja azt le, hiszen ott lesz az energetikai tanúsítvány.

Természetesen a tanúsítvány megismerése után, már a vételnél is el lehet állni a vásárlástól, de nálunk nem így történt. Azt mesélte a lakásom eladója, hogy alig hívta fel a céget, de már a szakember a lakásban volt és végezte a méréseket. Amiről őt az a cég tájékoztatta, az árajánlat kéréskor, fel kellett tüntetni, hogy hol van a lakás, és a lakáshoz legközelebb található kollégát küldték ki, ezzel felgyorsítva a folyamatot, hiszen sem ők, sem az eladók – vevők nem érnek arra rá, hogy kivárjanak hetekig. A gyorsaság és rugalmasság, mindenképpen nagyon fontos, ebben a világban, ahol súlyos üzletek köttetnek.
Még ott a lakásban elküldte a mért eredményeket a felmérő szakember, így ténylegesen időt spórol, hogy online megy az adatok átadása, nem kell megvárni, hogy visszaérjen a központba.

Én a lakásom eladója miatt, az ő jó tapasztalatait ismerve, ajánlom a céget a barátaimnak.