Így spórolj időt és pénzt, ha lakásfelújítás alatt érkezik a baba

Szóval, aki vett már részt lakásfelújításban, vagy csak hallott már róla ismerősöktől, az tudja, hogy ez az egész cécó mennyi kosszal, porral, szeméttel, idővel, pénzzel és idegeskedéssel jár. Persze, a végeredmény nagyon jó, meg nagyon szép, na de nem igazán hallottam még olyan sztorit, ahol azt ecsetelték volna, hogy az odavezető út is milyen mókás volt. Ilyen max csak a filmekben van, tudjátok, de a való élet, az teljesen más. Na de ha ez az egész még nem is lenne eléggé megterhelő és brutál, ha az éppen úton lévő pici baba úgy dönt kicsit korábban jön mint ahogy elkészülne a kéró, akkor fogsz csak igazán fejest ugrani a mindenségbe és próbálsz versenyt futni az idővel.

Most így visszaolvasva, eléggé rémálomként írtam le a jelenlegi helyzetünket, de azért ez kissé túlzás lenne, csodálatosan izgalmas egy időszak, csak meg kell tanulni alkalmazkodni hozzá. Én leginkább az online vásárlásban találtam meg a megoldást, mert azt bárhol bármikor meg tudom tenni, ráadásul nem kell végigcaplatnom a boltokon a bébikével és hazacipelni a cuccokat. Nekem az egyik ilyen kedvenc webshopom, ahol a legtöbb kozmetikumot, vitamint és tömérdek minőségi babacuccot beszerzem az a LORD Shop oldala.

A lord.shop.hu oldalt úgy tudnám leginkább jellemezni, hogy olyan mint egy internetes, saját bejárású drogéria, ahol mindent megtalálsz, amire csak szükséged lehet. Tusfürdők, szappanok, krémek, tisztítószerek és persze a babaholmik. A LORD Shop-ra úgy találtam rá igazából, hogy beírtam a keresőbe, hogy online bababolt, és az első pár találat között már benne is volt.

Már az első pillanattól kezdve tudtam, hogy ez az oldal lesz a legjobb megoldás, mivel egy nagyon szép, letisztult és rendezett weboldalra találtam rá. Szerintem itt a 21. században ez alapvető elvárás lehet már, hogy felhasználóbarát legyen egy oldal. Gyűlölöm az olyanokat, ami tele van reklámokkal, és maga a termékkínálat is zavaros és átláthatatlan, szerencsére a LORD Shop oldala nem ilyen volt.

A fehér és a fekete színek dominálnak, semmi flanc, nekem bejön, aztán a bal oldalsósávban látható, hogy milyen termékkategóriák közül lehet választani. Közel 20 kategória van, és némelyikben vannak még alkategóriák is. Mivel a legtöbb kategóriában eléggé sok terméket lehet találni, tök jó szerintem hogy lehet szűrni, ár szerint, amit egy csúszkával lehet beállítani, vagy sorrendbe állíthatod, hogy ár szerint növekvő, csökkenő, legyen, népszerűség alapján, értékelés alapján, vagy hogy elsőként dobja fel a legújabb termékeket. Utóbbi szerintem azért jó mert így egyértelműen tudsz tájékozódni az újdonságokról.

Amit így általánosságban észrevettem még, (meg nyilván egy jó ideje tapasztalom is), hogy itt inkább nagy tételben lehet vásárolni. Mondok rá néhány példát: a Sleepy márkájú törlőkendőből egy rendelés 12 csomagot jelent, és egy csomagban 50 darab törlőkendő van. Nyilván ez egy durva fogyóeszköz, de tudjátok mennyibe kerül ez az egész? Mindössze 3500 forintba. Zseniálisan olcsó, és én mondom nektek, az egyik legjobb, amit valaha próbáltam.

A másik dolog, ami nagyon tetszik, hogy nyilván a pelenkákból is eléggé nagy tételben lehet csak rendelni, de ha te inkább azért szereted előbb kipróbálni a dolgokat mintsem fejest ugrani egy ismeretlen márkába, tudsz rendelni próbacsomagokat. Ezek általában az adott márka törlőkendőit tartalmazzák, 1-1 csomaggal és a kiválasztott pelenkából 1-1 csomaggal. Anyagilag is teljesen megéri, és nem kell félned attól sem, hogy esetleg nektek nem válik be, de te mégis berendeltél bele egy jó párat.

Azt, hogy mit tettél a kosaradba, azt a képernyő jobb felső sarkában lévő kosár ikonra kattintva láthatod, de ha csak simán rácsúsztatod a kurzort, akkor egy picike kis lenyíló ablak mutatja, hogy éppen hol tartasz a vásárlással.

Most pedig beszélnék egy kicsit a szállításról, a fizetési módokról és a szállítási költségekről, mert általában ez még egy egészen sarkalatos pont szokott lenni, a webes vásárlások esetén és sokan ezért nem szeretnek ilyeneket online intézni. Kétféle opció van: vagy a GLS futárszolgálatot választod és akkor a rendelt csomagot egészen az ajtódig viszik, vagy a túrajáratot. Gondolom a GLS-t már mindenki ismeri, nem kell részletezni, na, de mi is az a túrajárat? A LORD Shop-nál van egy olyan lehetőség, hogy nem ezt a túrajáratot veszed igénybe. Ilyenkor az ő saját futárjaik fogják kiszállítani a csomagot, közvetlenül a raktárból hozzák az árut, nem fogja még ezer másik postás, meg csomagküldő szolgálat megfogdosni a csomagos. Annyi a lényeg, hogy ők viszont nem közvetlen házhoz viszik a rendeléseket, hanem mindig van egy előre kijelölt találkozási hely, ahova oda kell menni. Ilyenkor persze nem csak a te csomagod lesz leszállítva, hanem még sok más, a környéken lévő vevő rendelése is. Azért arra felhívnám a figyelmed, hogy nem minden városban működik ez, mer persze Budapesten is csak meghatározott kerületekben, szóval mielőtt bejelölöd ezt az opciót, mindenképpen nézd meg, hogy van-e a közeledben ilyen túrajárat pont, legfőképpen azért is, mert már 1 hónapra előre megadják, hogy melyik nap, melyik városba fognak menni és akkor Te magad is tudsz úgy kalkulálni a rendeléssel és a szállítással.

Ami a szállítási díjat illeti, természetesen a túrajáratos megoldás sokkal olcsóbb mint a GLS futárral, de 8000 forintos vásárlás felett teljesen mindegy melyiket választod, mert ingyenes. Ami pedig a fizetési módokat illeti, nem hinném, hogy bárkinek lehetne egy rossz szava is, mert nagyjából az össze lehetőség elérhető, amit csak el tudsz képzelni. Tudsz fizetni utánvéttel készpénzzel vagy bankkártyával, előreutalással, vagy banki átutalással. Szóval így igazából van minden.

A LORD Shop-nak Facebook oldala is van, ahol egyébként igen nagy követő táborral rendelkeznek, jelenleg több mint 11 ezer fő. Szerintem érdemes őket bekövetni, mert így tényleg még hamarabb tudsz értesülni a legújabb termékekről meg akciókról. Egész aktív az oldal, én be is állítottam, hogy kapjak értesítést, ha valami új posztot raknak ki, a reggeli kávém alatt pedig mindig szépen átnézem, hogy mi a helyzet a kedvenc webshopomon.

Így a végén pedig még csak annyit szeretnék még megosztani veletek, hogy aki él-hal az akciókért, annak van egy jó hírem: a LORD Shop oldalán mindig van valamilyen akció, és általában több termékre egyszerre. Van egy külön ilyen aloldal is, ahol ezeket az akciós termékeket foglalják össze és azt is láthatod, hogy még hány darab van a raktáron.

Én tehát így oldottam meg a bevásárlás egy részét, és eleinte fel se tűnt, de tényleg rengeteg pénzt és időt spóroltam meg vele, és nagyon örülök, hogy a közös program nem a kényszeredett boltba járás, hanem a valóban minőségi együtt töltött idő!