Akkumulátor csere lakásfelújítás alatt? – Sima ügy!

Nem olyan régen a párommal új lakásba költöztünk. 10 év után adtuk el a régi, szeretett, megszokott kis otthonunkat, mivel jelenleg a második babánkat várjuk, és két gyermekkel a két szobás lakás már igen csak picinek bizonyult volna.

Szerencsére sikerült hamar eladnunk az előző lakást, az újat pedig szintén könnyen megtaláltuk, ráadásul nagyon kedvező áron.

Sajnos az új lakás nem kicsit felújításra szorul. Igaz, mi akartunk direkt olyat venni, amit aztán majd a saját ízlésünk szerint alakíthatunk, dekorálhatunk, festhetünk. A lakásfelújítás azonban nem olcsó dolog, így minden lehetséges dolgok próbálunk spórolni jelenleg, hogy a lakásunkból aztán a lehető legtöbbet tudjuk kihozni – az akciós dolgokat vásároljuk, nem veszünk felesleges dolgokat egyáltalán, idén nyaralni sem megyünk sehová, és igyekszünk autóval is kevesebbet járni, hogy csökkentsük a benzinre költött összeget.

Éppen ezért nagyon rosszul jött ki az, hogy a napokban a telefonom elkezdte megadni magát. Olyan értelemben, hogy egyre gyorsabban lemerül – persze, ezt már egy ideje elkezdtem észrevenni, de ez a folyamat rohamosan gyorsulni kezdett az utóbbi napokban, egyik nap még délután négyig bírta egy éjszakai töltéssel a telefon, tegnap pedig már csak délig… Rájöttem, hogy vagy új telefont kell lassan vásárolnom, vagy ebben kell akkumulátort cseréltetni.

A rémtörténetek, amiket az akkumulátor csere árairól eddig hallottam ismerősöktől, most mind eszembe jutottak. Sokan mondták, hogy általában majdnem olyan drága akkumulátort cseréltetni, mintha egy új telefont vennék.

Reménnyel telve azért még szét akartam nézni a lehetőségek között, mivel új telefont venni most biztosan nem fért volna bele a költségvetésünkbe. Tudom, tudom, nem kell a legdrágábbat venni, viszont sajnos vagy nem sajnos, nekem mindig iPhone-om volt, így más operációs rendszerrel már nem szeretnék és nem is tudnék együtt élni, az pedig köztudott, hogy iPhone-ok közül, még ha egy régebbi modellt veszünk, az is viszonylag drága.

Kutakodni kezdtem, rákerestem, hogy apple szerviz budapest, hátha kihoz a kereső valamilyen kedvező ajánlatot az akkumulátor cserével kapcsolatban.

Nem sokkal később találtam is egy nagyon szimpatikusnak tűnő helyet az apple szerviz budapest találatai között: lcdfix.hu. Az áraik és a szolgáltatásaik gyorsasága nagyon megtetszettek!

Már az oldal megnyitása után rögtön azt látjuk, hogy nagy betűkkel hirdetik: a legtöbb javítás 1 órán belül elkészül. Ez már önmagában is nagyon tetszett, ám nekem jelen pillanatban fontosabb volt az anyagi része a dolognak.

Féltem, hogy konkrét árakat nem is fogok találni online sehol, és majd nézek egy nagyot, amikor kész van a javítás, hogy mekkora vagyont hagyok ott érte. Viszont az lcdfix.hu ebben is segítségemre volt, és nagyon megnyugodtam, hogy amikor a felső sáv legördülő menüjei segítségével kiválasztottam a nekem kellő részét az oldalnak: akkumulátor csere / iPhone akkumulátor csere – akkor azonnal megtaláltam a konkrét árakat. Megnyitottam tehát ezt, és csak lejjebb kellett görgetnem, és már ott is volt minden típusra felsorolva, hogy melyiknél mennyibe kerül az akkumulátor csere. Már az is jó érzés volt, hogy konkrét számokat látok, mivel így már előre kalkulálhattam pontosan, azonban még egy kellemes meglepetés volt látni, hogy milyen jó áron is dolgoznak, hiszen közel sem volt azokhoz a rémtörténetekhez, amiket másoktól hallottam, hogy mennyire drága mulatság egy ilyen akkumulátor csere, arról nem is beszélve, hogy a javítás 1 órán belül kész van, így még csak ott sem kell hagynom a telefonomat napokra, és ráadásul előre bejelentkezni sem szükséges hozzájuk.

A régitől az új iPhone típusig fel van sorolva mind, így könnyen ki tudtam választani azt, amelyik az én telefonomra vonatkozik, osztottam, szoroztam, és arra jutottam, hogy holnap el is viszem hozzájuk a telefonomat. Az apple szerviz budapesten egyébként az Allee bevásárlóközpontban található, ami még nekem is könnyedén megközelíthető tömegközlekedéssel, pedig jócskán a város másik végén lakom – így az üzlet elhelyezkedése is igazán szerencsés.

Én tehát biztosan az lcdfix.hu szolgáltatásait fogom igénybe venni, és azt javaslom, hogy ha bármilyen probléma merül fel a telefonotokkal vagy más eszközötökkel kapcsolatban, akkor ti is tegyetek így!